A rendszeresen végzett testmozgás rengeteg egészségügyi előnnyel jár, szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásai pozitívan befolyásolják egészségünket.
A tudatos és rendszeres mozgásnak számos formája létezik, melyek hatására csökken a stressz, fokozza vérkeringést, javítja a légzést, felgyorsul az anyagcserénk. Napokig lehetne sorolni a fizikai aktivitás előnyeit.
A Zalaszentgróti Egészségfejlesztési Iroda keretein belül több mozgásforma kipróbálására is lehetőségünk van az EFI tornateremben gyógytornászunk iránymutatásával.
Egy adott héten több különböző torna is zajlik az EFI által, többek között törzsstabilizáló torna, egyensúlyfejlesztő és izomerősítő torna, munkahelyi gerinctorna, 60+ torna, váll torna, csípő torna és  osteoporosis torna egyaránt, csoportokban, a vírushelyzetre való tekintettel csökkentett létszámmal.
Igyekszünk a lakosság igényeihez igazodni, így a gyógytornásszal való előzetes egyeztetés után az esetleges egyéni kérésekhez is tudjuk a tornát illeszteni.
A tornateremben néhány izomerősítést szolgáló kondigép is található, melynek használatát szükség szerint beépítjük a tréningbe. A tornaterem eszközökkel felszerelt, melyek használatával a torna minőségét javítjuk.
Terveink között szerepel a jelenleg zajló tornák megtartása mellett újabb mozgásformák bevezetése, például: nyújtó gyakorlatok elsajátítása „SMR” hengeren, gumiszalagos erősítő tréning, elesés megelőzés az idősebb korosztály számára, szülés utáni regeneráló torna.